Suomalaiset NHL-puolustajat saavat kovaa suitsutusta viikonlopun tulokasleirien alla.

Calgary Flamesin Juuso Välimäki ja Vancouver Canucksin Olli Juolevi nostettiin kovassa nousussa olevan urheilumedia The Athleticin listaukseen. Toimittaja Corey Pronman nosti jokaisesta NHL-joukkueesta leirin mielenkiintoisimman pelaajan.

Välimäki varattiin tänä kesänä Flamesiin ensimmäisen kierroksen 16. vuorolla. Kanadalaisessa WHL-juniorisarjassa kiekkoileva nuorukainen saa kehuja etenkin esiintymisistään Leijonien paidassa.

– Kolmessa pelaamassaan maajoukkueturnauksessa Välimäki on ollut joukkueensa parhaita, ellei jopa paras pelaaja. Hän on erittäin viisas kahden suunnan pelaaja, Pronman kirjoittaa.

– Olen hieman skeptinen hänen pelaamisestaan NHL:ssä vielä tällä kaudella, mutta en ihmettelisi, jos hän etenisi pitkälle NHL-leirillä.

Juolevi varattiin kesän 2016 varaustilaisuuden viidentenä pelaajana. Viime kausi ei ollut niin hyvä kuin mieheltä odotettiin, mutta 19-vuotias puolustaja on silti joukkueensa lupaavin pakki.

– Hän ei ollut huono, mutta hän ei myöskään ottanut harppausta eteenpäin. Uskon silti hänen lahjoihinsa. Hän on loistava luistelija ja hänen pelinlukunsa on korkealla tasolla. Hän on yksi parhaita pelaajia, kun peli kulkee.