Fansidedsivustolle kirjoittava Jake Evans lataa jutussaan Pekka Rinteen niskaan kovia odotuksia. Hänen mukaan suomalaisen on yksiselitteisesti parannettava otteitaan ensi kaudella.

Sivuston jutun mukaan alkavalla kaudella Rinteen iskukyky voi olla jopa kysymysmerkin alla. Toisaalta Evans myös muistuttaa, että suomalaismaalivahti on ollut Nashvillen selkäranka jo kaudesta 2008-09 lähtien. Kahtena ensimmäisenä Preds-kautena Rinne torjui yhteensä vain kolmessa pelissä, mutta tuon jälkeen vastuu on ollut melko suurta.

Odotukset ovat lienee peräisin nimenomaan menneiden kausien näytöistä. Viimeisten kausien aikana Rinteellä on ollut heikkojakin jaksoja, mutta toisaalta hän on torjunut kuitenkin perusvarmalla tasolla läpi pitkien kausien. Esimerkiksi runkosarjojen kausikohtaiset ottelumäärät kolmen viime sesongin aikana ovat tuoreimmasta vanhimpaan 61, 66 ja 64.

Viime kausi kruunasi menneiden vuosien iskukyvyn, sillä Rinne piti toisinaan Nashvilleä yksin pystyssä pudotuspeleissä. Suomalainen oli paljon vartijana joukkueessa, joka kärsi loukkaantumisistakin, Evans muistuttaa.

Rinne oli viime kaudella pudotuspeleissä hurjassa iskussa, sillä hän torjui 14 voittoa torjuntaprosentilla 93,0. Suomalainen napsi enemmän voittoja kuin kukaan muu maalivahti.

Toisaalta, vaikka Rinteen mennyt kausi oli jo jäätävän kova, ei se riittänyt kirkkaimpaan. Evans kirjoittaakin jutussaan, että odotukset Nashvillessä ovat korkeammalla kuin koskaan. Viime kauden menestys ei ollut sattumaa.