Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice uskoo, että NHL-seura saa tulevalla kaudella viime vuotta enemmän irti Patrik Laineesta.

Suomalaistykki iski menneellä kaudella komeat 36 osumaa. Hyökkääjä pääsee tulevalla kaudelle loistavista asemista – terve kesä on sujunut laadukkaan harjoittelun parissa.

Jo viime kaudella keskustelua herätti Laineen pelipaikka. Hyökkääjä pelasi ajoittain oikeassa laidassa – se on puoli, jossa Maurice näkee suuremman potentiaalin.

– Pitkällä aikavälillä uskon, että hänen valintansa olisi vasen puoli. Mutta vuoden pelattuaan oikealla hän oli samaa mieltä, että peli on hänelle helpompaa hänen kämmenpuoleltaan, Maurice kertoo Winnipeg Free Pressille.

Ratkaisulla on yllättävän iso merkitys muun muassa puolustuspeliin. Laine aloittanee myös tulevalla kaudella vasemmalla.

– Tiedän, että hän pitää siitä enemmän. Kun hän tuntee olonsa mukavaksi ja pystyy vaihtamaan puolta, sitten istutan hänet toiselle puolelle. Joten hän pelaa tällä kaudella sekä oikealla että vasemmalla.

19-vuotias hyökkääjä itse kommentoi siirtoa medialle poliittisesti. Molemmat puolet sopivat maalitykille.

– Minulla ei ole väliä. Pelaan siellä, mihin valmentaja käskee. Molemmilla puolilla on hyvät ja huonot puolet, Laine summaa.