Iltalehden urheilutoimittaja Sasha Huttunen koki syksyllä ikävän yllätyksen, kun KHL jätti hyväksymättä kokeneen toimittajan hakemuksen kauden peleihin.

Kausiakkreditointi on toimittajien tapa ilmoittautua peleihin media-alan hommiin. Nykyisin koko kauden akkreditointia haetaan suoraan KHL:n toimistolta. Menettelyllä valvotaan yleensä, että peleihin pääsevät vain oikeat toimittajat.

Huttusen hakemus hylättiin ilman tarkempaa selitystä. Ratkaisu on raju. Venäjän kieltä hallitseva Huttunen on yksi aktiivisimpia KHL:stä kirjoittavia suomalaistoimittajia.

Päätöksen taustalla lienee KHL-johdon tyytymättömyys Huttusen tekstien sisältöihin. Toimittaja paljastaa Leijonat.comille saaneensa jo keväällä 2015 viestintäjohdolta viestejä, jonka mukaan hänen tekstinsä sisältävät ”liikaa kritiikkiä”.

Huttunen on kirjoittanut Iltalehdelle KHL:stä jo pitkään. Samalla hän on ehtinyt tehdä useamman reissun Venäjälle. Tuore päätös lisää huomattavasti suomalaisen hommia – nyt toimittaja joutuu hakemaan jokaiseen peliin erikseen kotijoukkueelta työlupaa.