Miro Aaltonen kuuluu Toronto Maple Leafsin kesän yllätyshankintoihin.

Upeasti viime kaudella KHL:ssä loistanut kiekkotaituri solmi kesällä huippusopimuksen, kun hyökkääjä pääsi yhteisymmärrykseen NHL:n perinteisen suurseuran kanssa.

Aaltonen hakee syksyksi paikkaa heti Maple Leafsin kokoonpanosta. Tavoite ei ole helpoin mahdollinen: usean surkean vuoden jälkeen vaahteralehdet ovat saaneet napattua hyökkäyspäähän paljon nuorta voimaa.

Maple Leafsin hyökkäysosasto on noussut kuin varkain todella laajaksi ja tulivoimaiseksi. Joukkueeseen ei siis kävellä noin vain pelaavaan kokoonpanoon.

– Olen valmis NHL:ään. Se on minun tavoitteeni. Yritän vain tehdä työni niin hyvin, että pääsen pelaamaan, Aaltonen summaa TSN:n haastattelussa.

Suomalainen pääsee jahtaamaan NHL-unelmaa allaan vahva kausi. Aaltonen nousi viime kaudella todelliseksi leijonasensaatioksi. Samalla hyökkääjä sai alleen upean kauden Vitjazissa. Kausi päättyi MM-kisoihin.

– Yritän oppia uusia asioita mahdollisimman nopeasti. Minun pitää muuttaa hieman peliäni, jotta se on valmis NHL:ään, Aaltonen summaa.

TSN uskoo, että suomalainen saattaa yllättää monet kiekkoseuraajat. Maple Leafsin kärkiketjut pullistelevat nimimiehiä, mutta kanadalaismedian mukaan nelosketjun keskeltä saattaa löytyä suomalaiselle sopiva rako.