Tampereen Hakametsä hiljeni torstaina 170-senttisen taskuraketin tehtyä yhden liigakauden upeimmista osumista.

Asialla oli JYPin Jerry Turkulainen, joka on loistanut otsikoilta liian piilossa. 19-vuotias hyökkääjä luisteli maalitilanteessa leijonapuolustaja Mikko Lehtosen kiinni ja riisti häneltä kiekon nöyryyttävällä tavalla. Tämän jälkeen hän taituroi kiekon vielä komeasti yläkulmaan. Tämä oli yksi osoitus siitä, millainen kultakimpale JYPillä on jälleen käsissään.

Turkulainen nousi viime kaudella SM-liigaan ja nuorukainen lyötiin heti kärkiketjuun, jossa tulosta alkoi syntyä. JYPin superlupaus osoitti, kuinka älykkäästä, taitavasta ja nopeasta pelaajasta on oikein kysymys.

Kauden päätyttyä taiturimaisen hyökkääjän otteet oli noteerattu myös Pohjois-Amerikassa, kun Toronto Maple Leafs kutsui pelaajan kehitysleirilleen.

Tällä kaudella Turkulainen on osoittanut, että kehityskäyrä osoittaa edelleen jyrkästi ylöspäin. Viime kaudella 66-kiloa painanut pelaaja oli fyysisesti raakile, jota hän on toki edelleen, vaikka puntari näyttää jo yli 70-kiloa. Tämä on kuitenkin sellainen asia, jossa nuorilla lupauksilla on luonnollisesti aina kehitettävää.

Hyvä asia on se, että JYPin leiristä on kerrottu, kuinka kovan asenteen Turkulainen omaa. Tähän päälle kun laitetaan ominaisuudet: nopea, taitava, älykäs ja rohkea, on kokonaispaketti lupauksia antava.

Turkulainen löytää pelistä toiseen hyvin ketjukaverinsa ja osaa luoda heille jatkuvasti maalipaikkoja. Tämän lisäksi maalitekokin onnistuu. Tällä kaudella nuorukainen on tehnyt seitsemään otteluun tehot 2+4, mutta tällä menolla pistesarake voi olla kauden päätyttyä huikeaa katseltavaa.

JYP on kasvattanut jälleen potentiaalisen pelaajan, jonka tulevaisuus voi olla NHL:ssä.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen