Helsingin IFK on ilmoittanut muutoksista urheilutoiminnassaan.

HIFK:n alkukausi on ollut erittäin heikko. Joukkue on SM-liigan toiseksi viimeisellä sijalle, eikä se onnistunut etenemään CHL:ssä alkusarjaa pidemmälle. Seuran urheilujohtaja Tom Nybondasin mukaan konttaamisen takana on erityisesti maalintekovaikeudet.

– Asenne, työnteko, energia, tempo – kaikki ovat oikealla tasolla. Puolustamme pääsääntöisesti hyvin, ylivoimapeli on parempaa kuin viime kaudella, maalivahtipeli on erinomaisella tasolla ja luomme aivan riittävästi maalipaikkoja voittaaksemme pelejä. Asiat voisi kiteyttää maalinteon vaikeuteen, Nybondas tiivisti asian seuran verkkosivuilla.

Samalla mies tiedotti IFK:n organisaatioon tulevista suurista muutoksista.

– Olemme jo pidemmän aikaa tehneet suunnitelmia urheilupuolen organisoimiseksi uudelleen. Meidän on aivan pakko tarkastella urheilupuolen eri toimintoja ja miettiä, miten vastaamme yhä kiristyvään kansainväliseen kilpailuun huippupelaajista

Nybondas on hoitanut jo kymmenen vuotta urheilujohtajan virkaa IFK:ssa. Tulevaisuudessa myös kiekkojohtaja siirtyy uuteen rooliin.

– Olen itse tehnyt puolitoista vuotta sitten aloitteen seuran hallitukselle urheilutoiminnan organisoimiseksi uudelleen. Tämä on minulle kymmenes kausi tässä tehtävässä ja on aika siirtyä eteenpäin. Siirryn muihin tehtäviin edellä mainittuihin kehityshankkeisiin liittyen.