Miikka Salomäki on saanut loistavan alun neljännelle NHL-syksylleen.

Suomalainen voimapesä iski jo harjoituskauden kolmannen maalinsa, kun Nashville Predators kaatoi Columbus Blue Jacketsin maalein 5-3. Samalla 24-vuotias hyökkääjä jatkoi komeaa lentoaan alkukauden peleissään.

Paikallislehti The Tennessean nostaa Salomäen jopa potentiaaliseksi ensi kauden NHL-yllättäjäksi. Jos hyökkääjän viime syksy meni piloille loukkaantumisen takia, on hän tänä vuonna ollut heti alkupeleistä lähtien joukkueensa parhaimmistoa.

– Tämä on ollut todella iso harjoitusleirille minulle, koska en pelannut lähes lainkaan viime kaudella, Salomäki kommentoi lehdelle.

Hyökkääjä viittaa viime kauden epäonneen. Salomäen koko kausi meni lopulta pieleen syksyllä tulleen vamman takia.

Leijonista tuttu rouhija ehti pelata lopulta vain viisi runkosarjapeliä NHL:ssä. Sen myötä Salomäki joutuu todistamaan tänä syksynä ansaitsevansa uudelleen paikkansa Predators-miehistöstä.

Alku on ollut lupaava. Monipuolinen rouhija on osoittanut heti harjoituskaudella olevansa tärkeä lisä NHL-ryhmään. Kuvaavaa on, että Salomäki pelasi perjantaina hurjat 21 minuuttia ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

– En ole ottanut paineita. Mutta olen saanut pelata viime aikoina hyvin. Niin näkee, miten peli kulkee, suomalainen summaa.

Kuva: Getty Images