Miro Aaltonen kuuluu Toronton syksyn yllätysnimiin.

Nuori leijonasensaatio on tekemässä kovaa temppua perinteisessä NHL-seurassa – hyökkääjä on murtautumassa heti väkisin Maple Leafsin kokoonpanoon.

Sen myötä Aaltonen on noussut otsikoihin kiekkohullussa kaupungissa. Nousu taalajäille ei ole kuitenkaan sattumaa – hyökkääjällä on allaan vahva kausi Vitjazissa ja Leijonissa.

Maajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki tuntee taitavan hyökkääjän hyvin. Käskijä uskoo juuri Toronton olevan täydellinen paikka Aaltoselle.

NHL-seuran riveissä kiekkotaituri joutuu opettelemaan tasaisuutta aivan uudella tavalla.

– Hän on joskus uninen. Hänen pelinsä laskee joskus keskiarvon alle. Hän tarvitsee ehkä vielä lisää luonnetta ja kilpailullisuutta. Uskon, että saapuminen Torontoon auttaa häntä tässä, Marjamäki summaa The Starin mukaan.

Hereillä joka päivä

Aaltonen allekirjoittaa leijonavalmentajan näkemykset. Vaikka alla on upea kausi KHL:ssä, haluaa hyökkääjä parantaa peliään NHL-seuran matkassa. Alku on ollut pirteä.

– Minun pitää keskittyä jokaiseen vaihtoon ja jokaiseen peliin. NHL:ssä on paljon pelejä, joten minulla ei ole varaa unisuuteen. Tiedän, että se on vaikeaa, mutta teen sen eteen hommia, Aaltonen muotoilee.

Maple Leafsissa on kaavailtu suomalaistaiturille paikkaa nelosketjun keskeltä. Sen myötä Aaltoselta odotetaan juuri luotettavuutta ja tasaisuutta.

– Se on pääkopan juttuja. Minun pitää keskittyä jokaiseen peliin ja treeniin. Myös harjoituksissa pitää olla hereillä, Aaltonen kiteyttää.