Winnipeg Jets hakee paluuta pudotuspeleihin, eivätkä joukkueen tähtipelaajat peittele tätä yhtään. Patrik Laineen ei tarvitse vastausta kauaa miettiä, kun häneltä kysyttiin tavoitteista.

– Pudotuspeleihin pääsy. Se on ainoa tavoite, ja työskentelen kovasti sen eteen, jotta se voi tapahtua, suomalaistähti tiivisti nationalpost.comin sunnuntaisessa haastattelussa.

Jetsin viime kausi meni piloille, sillä joukkueen tie tyssäsi lopulta runkosarjaan pudotuspelien jäädessä lopulta vain kauniiksi haaveeksi.

Joukkueen suurin kompastuskivi oli alakerran epävakaa toiminta, sillä Winnipeg päästi runkosarjassa peräti 255 maalia – eli neljänneksi eniten kaikista.

Winnipegin päästettyjen maalien keskiarvo oli siis 3,10. Kuluvan syksyn harjoituskaudella Jets antautui yhteensä 22 kertaa seitsemässä pelissä, eli keskiarvo oli lähes sama kuin sarjakaudella 2016-17.

Toisaalta, viime kaudella Laineen johdolla hyökkäys oli kunnossa: 246 tehtyä osumaa oli seitsemänneksi eniten sarjassa.

Joukkueen kannalta onkin todistettavasti toivottavaa, että puolustus- ja maalivahtipeli ottaisivat askelia parempaan päin, jotta pudotuspelipaikka olisi realistinen. Vastaavasti Laineen ja kumppanien pitää venyttää vastustajan reppua tasaiseen tahtiin.