Jokereiden hyökkäyksessä säkenöivä Eeli Tolvanen on päässyt hurjaan lentoon KHL:ssä.

18-vuotias kiekkotähti kirjautti tiistain Torpedo-voitossa tehot 1+1. Sen myötä nuorukaisella on kasassa edellisestä neljästä pelistä kasassa jo tehot 6+3.

Kun koko kauden osalta tilillä on jo hurjat 10 maalia ja 18 tehopistettä, voi Tolvasta nimittää alkusyksyn KHL-sensaatioksi.

Hyökkääjä ei päästä itseään silti helpolla. Tolvanen ruoski itseään yllättävän kovaa vahvan Torpedon pelin jälkeen.

– Kyllä voi sinne suuntaan sanoa, että hyvin meni. Minulla oli varmaan ainakin kolmeen maalin paikat, mutta itse hölmöilin enkä viimeistellyt sillä prosentilla, millä olisi pitänyt, Tolvanen harmitteli.

Kokenut osasto sanattomaksi

Tolvasen taival on saanut joukkueen kokeneen osaston vakuuttuneeksi. Esimerkiksi Tommi Huhtala on seurannut ällistyneenä nuoren kollegan hyppyä kovaan sarjaan.

– On siis… olen niin… hienoa nähdä tuollainen äijä samassa joukkueessa. Poikkeuksellinen kaveri. Sanotaan nyt tässä yhteydessä sitten hyviä asioita, mutta en minä näitä hänelle ääneen sano, Huhtala nauroi.

Huhtala myöntää, että 18-vuotias huippulupaus saa kopissa hurjista tehoista huolimatta välillä rajuakin piikkiä. Se kuuluu joukkueurheilun arkeen.

– Välillä pitää täällä kopissa vähän kuittailla, kuten hyvään henkeen kuuluu. Hän on yksi veljistä täällä, Huhtala hymyili.