HELSINKI. Jokereiden alkukauden puhutuin pelaaja on 18-vuotias Eeli Tolvanen.

Nuori kiekkotaituri on hurmannut lyhyessä ajassa suomalaisen kiekkoyleisön. Maaginen maalitykki nousi jälleen puheenaiheeksi, kun Jokerit kukisti Torpedon 4-2 ja venytti voittoputkensa jo 10 pelin mittaiseksi.

Tolvanen ratsasti pelissä tehoin 1+1. Pisteiden ohella nuorukainen oli myös muuten joukkueensa parhaimmistoa.

Leijonista tuttu Tommi Kivistö on seurannut mielenkiinnolla Tolvasen taivalta aikuisten sarjassa. 10 maalin ja 18 pisteen takaa löytyy hieman yllättävä vahvuus.

– Huikea kaveri ja huikea laukaus. Hänellä on myös loistava asenne: hän ei ota asioita liian vakavasti. Leikkisä mieli ja aivan timanttinen pelaaja. Mukava kaveri myös kentän ulkopuolella, joten sitä matkaa on ollut hieno seurata vierestä, Kivistö kehuu Leijonat.comille.

Leikkisyys on ominaisuus, joka on noussut esille aikanaan myös Patrik Laineesta tai jopa Teemu Selänteestä puhuttaessa. Välillä tuntuu, että lajin supertähdet pelaavat kovissa paikoissa kuin pihapelejä.

– Ja onhan sen laukaus ihan… käsittämätön. Tuollaista ei kovin monella ole, Kivistö lisää.

Huomaako puolustaja Tolvasen vaarallisuuden harjoituksissa?

– Toi on yksi parhaista. Siinä ei saa hirveästi antaa tilaa edes treeneissä. Voi olla, että kiekko menee muuten sisään, pakki veistelee leveä virne naamallaan.

Lue myös: Uskomaton tilasto: 18-vuotias Eeli Tolvanen murskaa ennätyksiä – pistetahti aivan poikkeuksellinen!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo