Puolustaja Vili Saarijärvi pelaa tulevalla kaudella ensimmäistä kertaa AHL:ssä.

20-vuotias suomalaispuolustaja edustaa Detroit Red Wingsin farmijoukkue Grand Rapids Griffinsinsiä, jossa hän yrittää lunastaa itselleen vakiopaikan takalinjoilta. Saarijärvi kuitenkin tiedostaa, ettei viime kauden mestarijoukkueesta heru peliaikaa ilman kovaa työtä.

– Halu on kova päästä pelaamaan. Pitää olla valmiina, kun oma näyttöpaikka tulee. Meillä on kuitenkin niin kova pakisto täällä. Viisi kuudesta pakista pelasi viime kauden mestarijoukkueessa ja lisäksi on vielä muutama uusi sekä vielä yksi pelaaja ylhäältä (Detroitista), Saarijärvi kertoi NHL.com/FI:lle.

Viime kaudella suomalaispuolustaja kärsi loukkaantumisista, kun hän pelasi OHL:n Mississauga Steelheadsin takalinjoilla 34 ottelussa. Nyt Saarijärvi sai treenata koko kesän terveenä Suomessa ja Pohjois-Amerikassa.

– Isoin juttu oli kyllä itseluottamuksen kasvaminen omaan kroppaan. On vahvempi ja pystyy pelaamaan isompia pelaajia vastaan. Nyt tuntee ja tietää, että voi mennä kovempiin kaksinkamppailuihin. Totta kai vielä paljon työtä siinä tehtävänä, että pystyy voittamaan suurimman osan niistä kaksinkamppailuista, Saarijärvi sanoi.

Lähde: NHL.com/fi