Torjuntaprosentti näyttää kauden ensimmäisen vajaan kymmenminuuttisen jälkeen surkeaa lukemaa 69,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo käsittämätöntä tilastoa 25,90. Toisen pelin jälkeen vastaavat tilastot ovat 80,8 ja 7,93.

Antti Niemen alku Pittsburgh Penguinsin maalilla on ollut sanalla sanoen karu.

Lisää lunta tuli tupaan Suomen aikaa perjantaiaamuna, jolloin Pens taipui Tampa Bay Lightningille Dallas Starsista siirtyneen suomalaisen pysäyttäessä 29 laukausta yhteensä 34 kudista.

Oli tappio Niemen vika tai ei, on omissa kolissut auttamatta liikaa.

Koko syksyä katsoessa kaksi ottelua on toki pieni otanta, mutta toisaalta NHL-kauden alku voi kertoa karua kieltä siitä, että Niemen sesongista on tulossa mahdollisesti tuskien taival, ellei ääni kellossa jo pikaisesti muutu.

Pitää muistaa, että esimerkiksi Penguinsin pakistoon kuuluvat tähdet Kris Letang ja Olli Määttä sekä perushyvä Justin Schultz. Näiden takana suomalaisen Stanley Cup -mestarin panos on kuitenkin ollut valitettavan onneton.

Pittsburghin reppu on muutenkin helissyt hurjan paljon. Niemi ja Matt Murray ovat antautuneet viidessä kamppailussa peräti 22 kertaa – joka oli tätä uutista kirjoittaessa enemmän kuin millään muulla joukkueella.

Viime runkosarjakaudella Penguins päästi 229 takaiskua, eli 14:nneksi eniten.