Leijonat aloittaa kansainvälisen kiekkokauden marraskuun alussa pelattavalla Karja-turnauksella.

Helsingin EHT-turnaus on tänä vuonna poikkeuksellisen kova. Mukana on perinteisten Venäjän, Tshekin ja Ruotsin lisäksi myös Sveitsi ja Kanada.

Oman mausteensa turnaukseen tuo olympiavuosi: eri joukkueissa nähdään varmasti tukku pelaajia, jotka taistelevat tiukasti pelipaikoista Etelä-Koreaan.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoo lipunmyynnin olleen jo kuukausi ennen ensimmäisiä pelejä yllättävän vilkasta. Kovat pelit kiinnostavat kiekkoyleisöä.

– Ennakkokiinnostus on ollut kovaa. Vaikka turnaukseen on vielä kuukauden päivät aikaa esimerkiksi lauantain Ruotsi-ottelu täyttyy kovaa vauhtia: Alakatsomosta ei tällä hetkellä löydy vierekkäisiä paikkoja. Joitakin paikkoja voi toki vielä vapautua myyntiin myös alakatsomoon, mutta isompien ryhmien kannattaa lauantaina suunnata suosiolla yläkatsomoon, josta sieltäkin löytyy erittäin hyviä paikkoja, Jääkiekkoliiton myynti- ja markkinointijohtaja Lassi Rönkkönen kertoo.

Kiinnostus on ollut kovaa Ruotsi-peliin, joka pelataan poikkeuksellisesti jo lauantaina. Turnaus huipentuu Suomen ja Kanadan kohtaamiseen.

– Torstain Venäjä-peliin ja isänpäivän Kanada-peliin mahtuu toistaiseksi vielä myös parhaille paikoille, mutta myynti vilkastuu selvästi mitä lähemmäs turnaus tulee. Hyviä pelejä on luvassa ja niitä on tänä vuonna tarjolla poikkeuksellisesti myös perjantaina, kun Tshekki ja Sveitsi ja Kanada ja Ruotsi kohtaavat.

Karjala-turnauksen otteluohjelma
KE 08.11.
klo 19.00* Ruotsi-Tshekki (Örebro, Ruotsi)
klo 21.15* Sveitsi-Kanada (Biel, Sveitsi)

TO 09.11.
klo 18.30 Suomi-Venäjä (Hartwall Arena, Helsinki)

PE 10.11.
klo 15.00 Tshekki-Sveitsi (Hartwall Arena, Helsinki)
klo 18.30 Kanada-Ruotsi (Hartwall Arena, Helsinki)

LA 11.11.
klo 13.30 Sveitsi-Venäjä (Hartwall Arena, Helsinki)
klo 17.30 Suomi-Ruotsi (Hartwall Arena, Helsinki)

SU 12.11.
klo 13.30 Venäjä-Tshekki (Hartwall Arena, Helsinki)
klo 17.30 Suomi-Kanada (Hartwall Arena, Helsinki)

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto