Patrik Laineen Winnipeg Jets on pelannut kaksijakoisen kauden NHL:ssä. Sesonki alkoi kahdella tappiolla, mutta sen jälkeen joukkue otti vastaavasti kaksi maukasta voittoa.

Viime kaudella pudotuspeleistä karsiutuneen Jetsin otteita on taas leimannut repaleinen alakerta, sillä joukkue on päästänyt läntisessä konferenssissa perjantain pelien jälkeen eniten maaleja. Oma reppu on soinut peräti 17 kertaa.

Jets antautui jo menneellä kaudella 256 kertaa, eli neljänneksi eniten koko konferenssissa. Samat ongelmat seurasivat siis tähänkin syksyyn.

Vaikka tulokset ovat olleet vuoristorataa ja takaiskut ovat leimanneet kautta, ei ainakaan Laine neljän ottelun perusteella ole huolestunut.

– Mielestäni yleisesti emme ole yrittäneet tehdä mitään maagista jäällä. Yritämme olla yksinkertaisia ja puolustaa hyvin. Näin saamme voittoja, suomalaistähti sanoi NHL:n virallisilla nettisivuilla.

Kuten tilastot kertovat, on Winnipegin alakerta vuotanut uhkaavasti. Toisaalta, vastaavasti Jetsin hyökkäyksestä löytyy tulivoimaa lupaavasti – eli esimerkiksi Laineen ja kumppanien on onnistuttava maalaamaan tiuhaan, jos alakerta ei toimi.

Laine sivalsikin viime yönä kauden toisen häkkinsä sentteri Bryan Littlen syötöstä.

– Se oli hieno syöttö. Hän on huippusentteri, hän voi nähdä ja tehdä tällaista. Minun tarvitsi vain ottaa kiekko ja ampua se, tehot 2+1 tällä kaudella viimeistellyt suomalaishyökkääjä kehui ketjunsa keskushyökkääjä Littleä.