Naiskiekon arvostus on noussut isoksi puheenaiheeksi Ruotsissa.

Tre Kronorin joukkue valmistautuu tuleviin olympialaisiin. Olosuhteet naisten puolella ovat kiekkotähtien mukaan karmeat.

– Minun maajoukkuevuosina olosuhteet eivät ole olleet koskaan huonompia kuin nyt, Pernilla Winberg lataa Dagens Nyheterille.

Ongelmat johtuvat heikoista resursseista. Winbergin mukaan joukkueen valmistautuminen Etelä-Korean kisoihin on täysin puutteellista. Pelaajat joutuvat itse maksamaan ison laskun tekemisestä.

– Moni meistä opiskelee tai tekee töitä kiekkoilun ohella. Sen takia tällaiset reissut ovat taloudellisesti raskaita pelaajille.

– Meillä on viime vuosina ollut ennen jokaista turnausta useampi harjoitustapahtumaa. Mutta ehkä olisi ollut järkevämpää säästää rahaa tähän vuoteen.

Suurin kritiikki kohdistuu Ruotsin jääkiekkoliittoon. Sieltä taloudellinen apu on ollut minimissä.

- SOK:n tuki on ollut fantastista. Mutta me kaipaisimme jotain tukea liitolta. Toivoisimme, että edes urheilulliset olosuhteet olisivat kunnossa, mutta siltä ei tunnu. Joten olemme pettyneitä, Winberg kiteyttää.

Rajut kommentit ovat herättäneet Ruotsissa heti paljon keskustelua. Kritiikistä on kirjoitettu paljon valtakunnallisessa mediassa.