Jesse Puljujärven taannoin farmiin passittanut Edmonton Oilers on saanut NHL:n alkukauden aikana lunta tupaan oikein olan takaa. Kauden ensimmäisen pelin mahtavaa 3-0-voittoa seurasivat kolme tappiota putkeen rumalla maalierolla 5-14.

Joukkue on valahtanut lähelle läntisen konferenssin pohjaa, sillä takana ovat vain San Jose Sharks ja Arizona Coyotes. Supertähti Connor McDavidin mukaan ongelmia on jossain määrin vaikea ymmärtää.

– Välillä on ollut vaikea käsittää, mikä ongelmana on ollut. Meidän täytyy olla vain parempia ja huolellisempia kiekon kanssa, avauspelissä hattutempun paukuttanut kanukki sanoi NHL.comille.

Edmonton lähti kauteen suurin odotuksin. Koska nyt pelit ovat sujuneet vaisummin, ovat silmät ilmeisesti auenneet joukkueen leirissä.

– Puheiden ja itsestäänselvyyksien aika on ohi. Nyt on alettava tekemään töitä kovemmin, jotta saamme tuloksia aikaan.

Öljypaitojen tilanne on vähän samantyyppinen kuin Leijonien otteet MM-kisoissa viime keväänä. Joukkue tarvitsi herättäjää, ja joukkue sai sellaisen.

Jesse Puljujärvi hyppäsi laatikkoon tappiollisessa pelissä Ranskaa vastaan, ja kiskaisi heti ensimmäisessä vaihdossa pikkumustan pystyrautaan. Suomalaislupaus toi kentälle raikkaita jalkoja ja vauhtia, vaikka pistesaldo ei heti auennutkaan.

Olisiko Edmontonin napattava Puljujärvi nyt farmista ylös? Oli miten oli, mutta kuten McDavidkin sanoi, on Oilersin tehtävä jotain tappioputken katkaisemiseksi.