Teemu Hartikainen ja Joonas Kemppainen ovat saaneet KHL-kaudelleen vakuuttavan alun Ufa Salavat Julajevin matkassa.

Suomalaiskaksikko johtaa yhdessä Linus Omarkin kanssa ryhmän ykkösketjua. Peli on kulkenut heti – Erkka Westerlundin ykköstähdet ovat olleet läpi syksyn komeassa lennossa.

Joukkueesta löytyy lisää Suomesta tuttua osaamista. Hartikaisen, Omarkin ja Kemppaisen lisäksi ykköskentästä löytyy Jokereistakin tuttu tanskalaispuolustaja Philip Larsen.

– Hyvin on mennyt, meidän kenttä on tehnyt hyvin maaleja. Yritämme näyttää esimerkkiä ja tuoda samalla esille pelitapaa. Itselläni on taustalla pitkä loukkaantuminen, enkä ole ollut alkukaudesta fyysisesti ihan parhaassa kunnossa. Ympärillä on ollut niin hyvä kenttä, että on ollut helppo pelata, Hartikainen muotoilee Helsingin vierailun yhteydessä.

Westerlund on tounut KHL-jätin mukaan suomalaista ajattelutapaa. Jo viidettä kautta Ufassa kiekkoileva Hartikainen on huomannut selkeän muutoksen valmennustyylissä.

– On tämä nyt mukavampaa, kun ymmärtää, mitä puhutaan ja saa enemmän palautetta. Valmennus ei ole vain sellaista, että tee paljon pisteitä, ja jos et tee, se on huono asia. Ei ole menty pää kolmantena jalkana, vaan myös levätään järkevästi. Minulla on esimerkiksi ollut kova kuorma, joten lepäsin perjantain SKA-pelin. Venäläisen valmentajan kanssa tapahtuisi harvoin tällaista. Nyt on myös paikat pysyneet ehjinä, fysiikkatreeni on erilaista. Paljon enemmän tuntuu siltä, että tässä touhussa on järkeä, Hartikainen kuvailee.

Olympialaiset iso tavoite

Käynnissä oleva kausi on kiinnostava myös maajoukkueen puolella. Helmikuun olympialaiset ovat usean KHL-pelaajan kauden isoimpia tavoitteita.

Hartikainen kertoo matkan Etelä-Koreaan olevan iso tavoite.

– Kyllä tässä kovasti yritetään tehdä kuntoa ylöspäin, että keväällä ja olympiatauolla olisi vuoden parhaassa kunnossa. Olympialaiset ovat iso unelma tälle talvelle, Hartikainen kiteyttää.