Vaikka hallitseva kaksinkertainen Stanley Cup -mestari Pittsburgh Penguins onkin ajoittain ollut vaikeuksissa NHL:ssä, on joukkueen suomalaispakki Olli Määttä yltänyt valtavaan vireeseen etenkin tehoilun suhteen. Tähtipuolustajan syksystä voit lukea lisää täältä.

Määtän roolin ottaminen pisteiden teossa on saattanut yllättää kiekkoihmiset. Suomalainen on nakuttanut neljällä eri runkosarjakaudella pisteitä seitsemän ja 29:n väliltä.

Nyt tahti on hurja, sillä kuusi pistettä kuudessa ottelussa lupaavat edelleen ainakin numerollisesti jopa 82 pinnan kautta.

– En ole viime vuosina pelannut parasta peliäni. Olen mielestäni paljon parempi pelaaja kuin miltä viime kausina on näyttänyt, kaksinkertainen Stanley Cup -mestari oli sanonut NHL.comin suomenkielisen julkaisun mukaan.

Kuten sanottua, Pensin peli on ollut toistaiseksi enemmän tai vähemmän sekaisin. Toisaalta Määtän mukaan joukkueen leirissä ovat selvät sävelet siitä, mitä pakit ja hyökkääjät tonteillaan tekevät.

– Yritän vetää kiekon verkkoon aina tilaisuuden tullen. Meidän pakkien pitää tehdä oma osuutemme, sillä hyökkääjät ajavat hienosti maalille ja hoitavat siellä oman hommansa, Määttä oli valottanut jo aiemmin syksyllä.

Uudessa roolissa, eli pisteiden teossa, loistanut suomalaispakki nauttii myös joukkuekavereiden kehuja.

– Ollilla on hyvä laukaus, ja hän käyttää sitä nyt. Tosi hienoa nähdä hänen onnistuvan, kapteeni Sidney Crosby kehaisi.