Helsingin Jokerit otti sunnuntaina KHL:ssä jo 14:nnen voittonsa putkeen. Fantastisen syksyn aikana joukkueen tilastot ovat muovautuneet upeiksi, sillä 47 sarjapisteen lisäksi myös muut tilastot kertovat loistavasti onnistuneesta kaudesta.

Ensinnäkin, maalivahti Ryan Zapolskin johtama Jokerit on päästänyt edelleen vähiten maaleja, kun omissa on kolissut ainoastaan 23 kertaa 18 KHL-pelissä.

Puolustus- ja maalivahtipeli ovat olleet loistavasti uomissa, nimittäin Zapolski on pitänyt maalinsa puhtaana kolmessa ottelussa putkeen ja lähes 195 minuuttia. Seuraennätys on muutamaa sekuntia vaille 229 minuuttia, ja se on Tim Thomasin nimissä.

Uskomattomassa iskussa oleva Zapolski on luonnollisesti maalivahtipörssin kärjessä, kun huomioidaan enemmän pelanneet kassarit (edellä ovat ainoastaan alle ottelun pelanneet kolme torjujaa, joiden prosentit ovat 100).

Jos alakerran tekeminen on ollut vankkaa, niin sen lisäksi puolustajat ovat onnistuneet myös hyökkäämisessä. Tähtipakki Matt Gilroy miehittää puolustajien pistepörssissä neljättä sijaa hurjin pistein 5+10.

Zapolskin, pakkien ja toki myös hyökkääjien kokonaisvaltaisesta panoksesta seurauksena on ollut myös rautaisa erikoistilannepelaaminen.

Ylivoimaprosentti 33,8 oikeuttaa tilaston kärkipaikalle, alivoimia Jokerit on tappanut 87,7 pronsentin tarkkuudella, eli kolmanneksi parhaiten koko KHL:ssä.

Helsinkiläisten mieletön kausi jatkuu huomenna itäisen konferenssin kärkijoukkue Ak Bars Kazanin isäntänä.