Jokerit on tällä hetkellä jopa Euroopan kuumin jääkiekkojoukkue.

Helsinkiläisseura on onnistunut täydentämään kesän aikana joukkuettaan nappihankinnoilla, joka on näkynyt ennätyksellisellä tavalla myös tulostaululla. Joukkue viilettää tällä hetkellä 14 ottelun voittoputkessa, mutta kaikki ei ole välttämättä niin hyvin, miltä päälle päin näyttää.

Yhdysvaltaismaalivahti Ryan Zapolski on vastannut tähän mennessä joukkueen torjuntavastuusta yksin, eikä kesällä hankittu Karri Rämö ole pysynyt ehjänä. Pidemmän päälle tilanne ei voi jatkua samanlaisena. Vaikka Zapolski on tällä hetkellä KHL:n kuumin maalivahti, tarvitsee hänkin omat lepopäivänsä pitkällä ja todella raskaalla KHL-kaudella.

Jokereiden tilannetta kuvastaa hyvin se tosiasia, ettei joukkue ei ole peluuttanut koko kauden aikana kertaakaan varamaalivahti Juho Ratilaista. Nuori ja kokematon Mestis-tason maalivahti ei ole vielä valmis KHL-kaukaloihin, eikä varsinkaan ykkösmaalivahdiksi, jos Zapolskille kävisi jotain.

Toisin sanoen Jokereiden on saatava pian Rämö takaisin pelikuntoon tai apua on haettava kiireesti muualta. Huolenaiheeksi asia nousee siitä syystä, ettei Rämö ole palannut kaukaloon aiemmin arvioidussa aikataulussa.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen