HELSINKI. Jokerit esittää tällä hetkellä kiekkoviihdettä, jota ei ole nähty vielä koskaan tässä maassa.

KHL-joukkue venytti voittoputkensa jo 15 ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi suurseura Ak Bars Kazanin kotonaan puhtaasti 3-1.

Voitto venytti entisestään seuran kaikkien aikojen voittoputkea. Jos seuran iskukykyä epäiltiin ennen kautta, on tämä joukkue hiljentänyt kritiikin viimeistään syksyn mittaan. Voittoputken venyessä adjektiivien viljely alkaa käydä päivä päivältä vaikeammaksi.

Jokerit on tällä hetkellä markkinointiporukan unelma: Eeli Tolvasen maalit, Ryan Zapolskin ennätysputki ja Jukka Jalosen tiivis, mutta aktiivisen iloinen yhteispeli ovat tuotteita, joita kelpaa myydä yhteistyökumppaneille ja ennen kaikkea menestyshullulle kansalle. Jos tätä ei saa kaupattua, sitten ongelma on jossain muualla.

15 pelin voittoputkeen mahtuu paljon. Kaikista mykistävintä on, että joukkue ei ole voittanut sarjan muita suurseuroja sattumalta tai tuurilla. Ottelut Moskovan TsSKA:ta, Salavat Julajev Ufaa tai Ak Bars Kazania vastaan ovat olleet vakuuttavaa Jokereiden näytöstä.

Kyse ei ole ollut edes viime vuosien tapaa upeasta venymisestä – Jokerit on hakannut sarjan suurseurat vakuuttavaan tyyliin peruspelillään.

Leijonat kiittää

Politiikka on osa elämää ja urheilua. Sen takia on ymmärrettävää, että moni kiekkojännäri jättää KHL-pelit mieluiten kokonaan väliin. Mikäli otteita katsoo puhtaasti kaukalossa, on Jokereiden tarjoama peli tällä hetkellä täysin poikkeuksellista Suomeen.

KHL-seuran vireen yksi suurimpia voittaja on Leijonat. Suomen ykkösseurasta löytyy tälläkin hetkellä usea pelaaja, joka on matkalla olympialaisiin.

Tolvanen ja kokenut Sami Lepistö ovat esimerkkejä nimistä, joiden varaan leijonakäskijä Lauri Marjamäki voi laskea paljon odotuksia tämän vuoden arvokisoissa. Kun maan ykkösseura pärjää, myös yksilöt loistavat.

Jokereissa kiekkoilee tällä kaudella moni kovan profiilin ulkomaalaishankinta. Pelaajalistasta löytyy silti jo nyt yllättävän monta suomalaista tutkaparia, jotka pelaavat olympiavuonna elämänsä jääkiekkoa. Antti PihlströmMarko Anttila -duo on hyvä esimerkki kaksikosta, jolle voi kaavailla heti EHT-turnauksiin isoa näytönpaikkaa.

Tällä hetkellä Jokerit loistaa juuri oikeaan aikaan olympialaisia silmäillen. Ei ole sattumaa, että leijonavalmennus on nähty Marjamäen johdolla pitkin syksyä Hartwall Arenalla. Suomalaisvalmentaja seurasi Jokereiden tuoreinta Ak Bars -voittoa iso virne naamallaan. Mikäli otteet jatkuvat samanlaisina, voi valmentaja odotella kauden arvokisoja levollisin mielin.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo