Washington Capitalsin startti alkaneelle NHL-kaudelle oli vakuuttava: Joukkue teki kahdessa ensimmäisessä voittokkaassa ottelussa peräti 11 maalia, eikä nyt jo yhdeksän häkkiä takonutta Alexander Ovechkinia näyttänyt pidättelevän mikään. Hiljalleen tahti on kuitenkin tasoittumaan päin.

Mistään flopeista on turha puhua, kun sesonkia on Capitalsin osalta pelattu vasta seitsemän kamppailun verran. Silti joukkueen vuoristorata on ollut radikaalia, ja esimerkiksi kahden edellisen taiston maaliero on 2-10 – tämä on siis kääntynyt täysin päälaelleen verrattuna alkukauteen.

Viime yönä Capitals pysähtyi tehosaldoon yhden plussan keränneen Leo Komarovin tähdittämään Toronto Maple Leafsiin. Lähellä itäisen konferenssin kärkeä oleva nippu puolusti kurinalaisesti koko joukkueena, josta kiitoksena pistepussin saldo turposi jo kymmeneen 2-0-voitolla.

Joukkue onnistui voittopelissään ilmeisen laajasti. Esimerkiksi supertähti Auston Matthews sai päävalmentaja Mike Babcockin kehut, vaikka jenkki pisteittä jäikin.

– Pidän siitä, kuinka kovasti hän työskentelee, kuinka kilpailukykyinen hän on ja kuinka paljon hän haluaa parantua. Liigan parhaimmat pelaajat, supertähdet, rakastavat jääkiekkoa enemmän kuin ketkään muut. He tekevät sitä kovemmin ja pidempään kuin muut tyypit, yhdysvaltalaisvalmentaja kehui vuoden 2016 ykkösvarausta Toronto Sunille.