Frölunda Indiansia yhdeksän kautta edustanut kiekkokonkari Tomi Kallio ei voi saada koskaan pelipaitaansa ruotsalaisseuran kattoon.

Syynä tilanteeseen on SHL-seuran erikoinen sääntö: jotta pelaajan pelinumero voidaan jäädyttää, pitää hänen olla edustanut seuraa 10 kautta. Kallio ehti loistaa ruotsalaisseurassa vain yhden vuoden liian vähän.

Erikoinen tilanne nousi esille ruotsalaismediassa ennen Frölunda-ikoni Niklas Andersson seremonioita. Kallion kanssa samaan aikaan pelanneen ruotsalainen numero 24 jäädytetään lauantaina.

– Tämä ei ole minun asiani kommentoida. Mutta sääntö on 70-80-luvulta, jolloin pelaajat pelasivat samassa seurassa 10-15 vuotta. Katsokaa nyt? Jos edustat samaa seuraa kolme vuotta, olet veteraani. Tämä on todella huono sääntö, Kallio summaa Expressenin haastattelussa.

Leijonakonkari ehti nousta Göteborgin ylpeydessä ikonin asemaan. Sen takia sääntö on kuin märkä rätti Kallion naamaan. Suomalainen ei halua valittaa omasta tilanteestaan – hän keskittyy kritisoimaan erikoista sääntöä.

– Ei ole minun tehtäväni arvioida, mitä olen tehnyt Frölundan eteen. Mutta mitä tulee sääntöön… se tekee minut vihaiseksi, Kallio kiteyttää.

Juhlat väliin

Kallio ei pääse todistamaan lauantaina entisen tutkaparinsa Anderssonin juhlia. TPS-tähti pelaa samaan aikaan omaa peliään kotoisessa SM-liigassa.

– Olisin ollut mielelläni mukana. Vuodet Niklaksen kanssa Frölundassa olivat kiekkoelämäni parasta aikaa. Olen jo pitkään miettinyt, kuinka kivaa olisi ollut päästä juhlimaan häntä, Kallio harmittelee.

Muistot tutusta pelikaverista ovat hyviä. Kaksikko löysi toisensa loistavalla tavalla SHL:ssä – se näkyi myös tulostaululla.

– Hän oli uskomaton ammattilainen. Minun ei tarvinnut huolehtia hänestä. Hän oli aina valmis ja tiesin jatkuvasti, missä päin kaukaloa hän on, suomalaiskonkari ylistää.

Kallion tilanteesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltalehti.