Pohjois-Amerikassa pelattavan juniorisarja WHL:n yksi syksyn kirkkaimpia tähtiä on ollut suomalaishyökkääjä Aleksi Heponiemi. Vuonna 1999 syntynyt sentteri on nimittäin paukuttanut joukkueensa Swift Current Broncosin pelipaidassa nyt kymmeneen otteluun mielettömät tehot 6+20.

Ennen viime yötä saldo oli neljä pinnaa vähemmän. Lethbridge Hurricanesia vastaan pelatussa kamppailussa Heponiemi kuitenkin tälläsi maalin ja peräti kolme syöttöä, joiden ansiosta nuorukainen miehittää uutista kirjoittaessa sarjan pistepörssin nelossijaa.

Koska Heponiemi on pelannut kymmenessä kamppailussa, on hänen ottelukohtainen pistekeskiarvo täysin käsittämätön 2,6.

Suomalaiset ovat sarjassa muutenkin kovaa valuuttaa, sillä sinivalkoiset ovat kiilanneet kanadalaisnuorten tähdittämässä sarjassa pistepörssin kelposijoille.

Heponiemi on pörssinelonen, hänen takanaan kanadalaisten väliin kiilaa lyö 17:ntenä oleva Emil Oksanen (9+7). Henri Jokiharju (4+9) puolestaan miehittää sijaa 39 ja Sami Moilanen 50:ttä paikkaa (8+3).

Uutista kirjoittaessa perjantaiaamuna pistepörssin 50:n parhaan joukossa oli 45 kanukkia, neljä suomalaista ja yksi jenkki.