SM-liigassa kuudetta paikkaa miehittävä Tappara ja hienosti jo seitsemänneksi noussut SaiPa kohtaavat tiistaina Tampereella. Vierasjoukkue marssii peräti seitsemän ottelun voittoputkessa, ja tänään sillä on sauma tehdä seurahistoriaa.

Kun joukkueet edellisen kerran kohtasivat syyskuun lopussa, aloitti SaiPa 3-2-voitollaan pitkän voittoputken. Nyt se on seitsemän koitoksen mittainen, ja kyseinen putki sivuaa 19 vuotta vanhaa seuraennätystä.

Vaikka lappeenrantalaisilla ei kivenkovan Tapparan vieraana olekaan luvassa helppoa iltapuhdetta, on itseluottamus pelaajien keskuudessa luonnollisesti nousussa. Syksyn upeasta putkesta pystyy ammentamaan myös mahdollisina vaikeina aikoina.

– Kyllä näistä hienoja juttuja tulee. Uskon, että tämä kantaa huonoinakin hetkinä, kun muistetaan miten nyt ollaan pelattu, SaiPan tehohyökkääjä Topi Nättinen sanoi Leijonat.comille viime viikolla.

Ennätystä hakevan vierasjoukkueen maalilla paljon vartijana on yllätysnimi Niclas Westerholm. Helsinkiläislähtöinen torjuja tekee debyytin, lähes 93 prosentin varmuudella pikkumustia pysäytellyt Frans Tuohimaa on luukulla.