Winnipeg Jetsin kausi NHL:ssä on alkanut kaksijakoisesti. Joukkue on voittanut seitsemästä pelistään neljä, ja nyt se miehittää läntisessä konferenssissa 11:ttä sijaa. Vaikeahkon alun keskellä Jetsin leiristä pinnalle on pulpahdellut myös positiivisia yllätyksiä, jotka eivät ole välttämättä loistaneet tehojen valossa.

Yksi tällaisista pelaajista on lähes kaksimetrinen ja satakiloinen suomalaiskolossi Joel Armia, joka on paukuttanut viidessä pelissä yhden maalin. Tuo osuma ei sinänsä ottelun pisteiden jaon kannalta ollut tärkeä.

Armia tälläsi viikko sitten Columbus Blue Jackets -ottelussa parisen minuuttia ennen loppua komean alivoimahäkin, joka jäi 2-5-numeroihin päättyneen taiston viimeiseksi osumaksi.

Vaikka maali ei sinänsä merkityksellinen joukkueelle ollutkaan, näkee The Hockey Writers tällaisten suoritusten olevan tärkeitä Winnipegille.

– Armia viettelee meitä pelatessaan tällä tavalla. Jos tällainen maali saa hänen luottamuksensa ylös, niin maali oli arvokas huolimatta pelin panoksesta.

– Jets tarvitsee häneltä lisää (näitä suorituksia), sivuston artikkeli painotti.

Väitteissä on todistetusti perää – Jets tarvitsee herättäjää.

Winnipeg on esimerkiksi tehnyt läntisessä konferenssissa 22 maalia, joka on kolmanneksi vähiten. Oma reppu puolestaan on soinut 26 kertaa, joka on vastaavaksi toiseksi eniten koko konferenssissa.