SM-liigassa kakkosena viilettävän TPS:n takalinjoilla kohti NHL:ää kasvava Olli Juolevi on viimein vastaamassa siihen huutoon, mitä hänelle on asetettu. Vancouver Canucksin varauksen lavasta on syntynyt tehoja kolmessa edellisessä pelissä neljän pisteettömän ottelun jälkeen.

Tehojen lisäksi Juolevi on myös ollut puolustussuuntaan loistava, sillä esimerkiksi reilu viikko sitten pelatussa Ilves-mittelössä hänen tehotilastonsa oli upea +3.

Nyt Vancouver Canucksin nettisivuilla kehutaan alle 20-vuotiaiden maailmanmestaria ylväästi.

– Juolevi oli aloittanut hieman hitaasti. Mutta se oli selvää, että hän oli hieman ruosteessa, kun hän ei ollut pelannut viimeiseen kuukauteen, sivuilla kirjoitetaan.

Helsinkiläislähtöinen pakki on lämpenemässä jatkuvasti. Canucksin kesän 2016 ykköskierroksen varaus on väläytellyt taitojaan SM-liigassa siinä määrin, että rapakon takana ollaan tyytyväisiä.

– Mutta hän on saanut jalat alleen nopeasti. Juolevi onkin tehnyt sitä, minkä hän osaa kaikkein parhaiten – hän on tehnyt fiksuja ratkaisuja, jotka rajoittavat vastustajan mahdollisuuksia, ja lisäksi hän on kääntänyt peliä hyvin.

Kohti NHL:ää ponnistava superlupaus on hyvissä käsissä. TPS kuuluu SM-liigan mestarisuosikkeihin, lisäksi joukkueen apuvalmentajana toimii itsekin Canucksissa aikanaan pelannut olympia- ja MM-mitalisti, puolustaja Sami Salo.