Jokereiden tämän kauden paras sentteri on useimmille ihmisille valtava yllätys.

Jos nimi tulee monille yllätyksenä, on se vielä yllättävämpää, miltä pelipaikalta suurin onnistuja löytyy. Ennen kauden alkua Jokereiden ylle maalailtiin synkkiä pilviä, sillä monien mielestä joukkueesta ei löytynyt tarpeeksi hyvää kakkossentterinä. Toisin kuitenkin kävi, sillä helsinkiläisseuran paras sentteri löytyi juuri tuosta roolista.

Yhdysvaltalainen Brian O’Neill istutettiin kauden alussa kakkossentterin rooliin ja loppu on historiaa. Mies on hiljentänyt otteillaan kaikki keskustelut kakkossentteriongelmasta.

Jenkkitaituri on mättänyt jo 11 maalia ja antanut 10 maalisyöttöä, eikä suoritustaso ole laskenut missään vaiheessa kautta. Nöyrästi töitä hyökkäys- ja puolustussuuntaan tekevä O’Neill on kerännyt lähinnä ihailua, eikä huippusuoritukset ole jääneet huomaamatta myöskään kotimaassa. Mies sai lokakuussa kutsun USA:n maajoukkueeseen.

Samaan aikaan kun Jokereille maalailtiin median ja fanien toimesta ongelmia, tiedettiin helsinkiläisseuran riveissä tarkkaan, mitä he tulevat yhdysvaltalaishyökkääjältä saamaan. Asian otti esille myös Jokereiden GM Jari Kurri, joka totesi Viasatin haastattelussa, ettei tällaista ongelmaa ollut olemassakaan.

Jos tummia pilviä halutaan edelleen piirtää Jokereiden ylle, löytyvät ongelmat aivan muilta osa-alueilta. O’Neill on voittanut kaikkien luottamuksen puolelleen.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen