Tampereen Tappara voitti eilen jääkiekon Mestarien liigan neljännesvälierissä JYPin maalein 3–2, mutta se ei riittänyt tamperelaisille jatkopaikkaan.

JYP oli voittanut viikko sitten Jyväskylässä 3–1 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon yhteismaalein 5–4.

Tappara oli eilen jo pahanlaisesti sillassa, kun JYP johti ottelua toisessa erässä 2–1. Kirvesrinnat kehittivät kuitenkin päätöserässä kunnon kirin ja nousivat kuutisen minuuttia ennen loppua yhteismaaleissa yhden maalin päähän. Tähän kiri kuitenkin tyssäsi.

Tapparan viimeisen maalin teki Jukka Peltola ylivoimalla JYPin Jerry Turkulaisen jäähyn aikana. Turkulaisen jäähy tuli maalivahdin häirinnästä, mutta Tapparan päävalmentajalla Jukka Rautakorvella oli painokas sanansa sanottavana tilanteesta.

– JYPin mies taklasi molaria päähän ja sai vain kakkosen. Enemmän olisi kuulunut antaa. Meni pupu pöksyyn, Rautakorpi kommentoi sanomalehti Keskisuomalaisessa.

CHL-taipaleen päätyttyä Rautakorpea kismitti myös pelisysteemi, jossa kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkoonmenijän.

– Jääkiekossa pitäisi pelata voitosta. Sama mikä on sitten tulos. Jos voitot olisivat olleet 1–1, niin systeemiä pitäisi kehittää niin, että sitten pelattaisiin jatkoaika, Rautakorpi esitti Keskisuomalaisen haastattelussa.

JYP-leirissä tunnelmat olivat luonnollisesti aivan toisenlaiset, kun jatkopaikka tärkeäksi tavoitteeksi linjatussa CHL:ssä tuli.

– Kyllä jatkopaikkaa voi pitää syksyn minimitavoitteen toteutumisena, jyväskyläläisten päävalmentaja Marko Virtanen iloitsi.

JYP kohtaa puolivälierissä tshekkiläisen Kometa Brnon.