Toronto Maple Leafsin nuoret supertähdet, kuten Auston Matthews, William Nylander ja Mitch Marner ovat nostaneet kanadalaisseuran yhdeksi kuumimmaksi tulevaisuuden joukkueeksi.

Leafsiltä on alettu odottamaan jo suuria asioita lähitulevaisuudessa.

– Maple Leafsin kasvu on nopeutunut, ja nyt heiltä odotetaan jo pitkää pudotuspelikevättä. Se tarkoittaa sitä, että heidän johtoryhmän täytyy pohtia erilaisia vaihtoehtoja tulevaisuutta varten, USA Today -lehden toimittaja Jimmy Hascup kertoo.

Hascupin mukaan Maple Leafsin täytyy aloittaa vahvistamaan joukkuetta jo tulevia pudotuspelejä varten ja yksi potentiaalisista siirtonappuloista voisi olla suomalaishyökkääjä Leo Komarov, jonka sopimus päättyy tähän kauteen.

– Heillä on 5,6 miljoonan dollaria tilaa palkkakatossa, heillä on myös potentiaalisia ensi kesänä vapaaksi pelaajaksi tulevia kavereita, kuten hyökkääjät James van Riemsdyk, Tyler Bozak ja Komarov, sekä nuoria lupauksia juniorisarjoissa. Maple Leafsillä on paljon ammuksia hyödyntää vaihtokauppaan. He saattavat etsiä vahvistuksia puolustukseen, toimittaja uskoo.

Leafsin konkariosastoon kuuluva 30-vuotias Komarov on aloittanut kauden hieman alakanttiin, kun 16 peliin kulttihyökkääjä on takonut kaksi maalia ja viisi tehopistettä.