[text-ad]Tervetuloa Leijonat.comin uuteen osioon – pitkävetovihjeet. Täältä löydät vihjeet joka päivä ja yö Liigan, NHL:n ja muiden huippuliigojen kohteisiin. Vedonlyönnin ammattilaiset analysoivat ja perustelevat jokaisen vihjeen lukijoillemme. Mikä parasta, vihjeet eivät maksa lukijoille mitään, vaan tarjoamme palvelun ilmaiseksi uskollisille seuraajillemme.[/text-ad]

Colorado Avalanche-Ottawa Senators
Perjantaina 10.11 klo 21.00
NHL

NHL palaa pitkästä aikaa Eurooppaan, kun Colorado ja Ottawa ottelevat kaksi ottelua tulevana viikonloppuna Ruotsin Globenissa. Ruotsalaiset kiekkofanit näkevät takuulla vauhdikasta lätkää molempina iltoina!

Colorado Avalanche teki sen mikä oli tiedossa jo pitkän aikaa, joukkue teki ison vaihtokaupan jossa Matt Duchene siirtyi lopulta viikonlopun vastustajan Ottawan riveihin. Duchenen myynti oli lopulta Coloradolle pakkorako, vaikka se ei saanutkaan vaihdossa juuri mitään mainitsemisen arvoista. Suomalaistähti Mikko Rantasen osakkeet vaan vahvistuvat joukkueen sisällä treidin myötä, Rantanen on joukkueensa kolmanneksi tehokkain pelaaja tehoin 5+7. Coloradon peleissä on totuttu tällä kaudella näkemään paljon maaleja, josta kertovat maalimäärät koko kaudella, 14 ottelua ja maalit 48-47. Valitettavasti oma pää vuotaa liian paljon edelleen, hyökkäyspää joutuu tekemään liian paljon maaleja ilta toisensa jälkeen, jotta joukkue pystyisi taistelamaan joka pelissä voitoista. Edellisessä viidessä Coloradon ottelussa on nähty keskimäärin 8,6 maalia per peli!

Kyle Turris vaihtoi maisemaa Nashvilleen osana isoa kauppaa jossa tulijana oli tosiaan Coloradosta Matt Duchene. Vaihto tuntuu hieman oudolta viime peleissä takellelleelle Ottawalle, mutta aika näyttää oliko vaihdos oikea ratkaisu. Ottawa on saanut valmistautua rauhassa erikoisviikonloppuun, se pelasi edellisen kerran 4.11 Vegas Golden Knightsia vastaan häviten vauhdikkaan ottelun lopulta 4-5. Erik Karlsson sai lopulta maalihanat auki, ja on yhdeksän ottelun jälkeen tehoissa 1+12. Oikealla laidalla viilettävä Mark Stone jatkaa joukkueensa maalipörssin kärjessä yhdeksällä osumallaan. Samoin kuin vastustaja Coloradon peleissä, Ottawan pelit ovat viime aikoina tarjonneet herkkua maalien muodossa. Viisi edellistä ottelua ovat tarjonneet maaleja 8,4:n osuman keskiarvolla.

Poissaolot

Joukkueilla ei ole merkittäviä poissaoloja kamppailuun.

Arvio

Joukkueet kohtaavat erikoisessa ympäristössä eikä kummallakaan joukkueella ole varsinaista kotietua. Se joukkue kumpi on toipunut paremmin pitkästä matkustamisesta ja saa nopeammin jalat käyntiin ottelun alettua, on lähempänä voittoa. Voittajaa on hankala ennustaa näin erikoisista lähtökohdista, mutta maalimäärän voi uskoa nousevan todella korkeaksi joukkueiden luonteen ja ottelun erityisyyden vuoksi, molemmat joukkueet haluavat näyttää parastaan Euroopassa! Matt Duchenellä on varmasti paljon näytettävää entistä seuraansa vastaan.

Maalien lukumäärä yli 6,5 jatkoaika ja RL mukaanlukien (2.19)