Jääkiekkoilija Sakari Salminen sai tällä viikolla lähtöpassit KHL-seura Dinamo Moskovasta. Laitahyökkääjän kausi on ollut vähintäänkin erikoinen, sillä heinäkuussa Jokerit ja Salminen purkivat sopimuksensa.

Käytännössä Salminen on siis saanut potkut kahdesta seurasta neljän kuukauden aikana.

29-vuotias porilaislähtöinen laitahyökkääjä on kuitenkin sen luokan pelimies, että kelpaisi monelle Liiga-seuralle.

Porin Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttula kommentoi jo eilen Satakunnan Kansassa, että Ässät on toki kiinnostuntut omasta kasvatistaan.

Mutta mutta.

– Jos me nyt hankimme uuden pelaajan, se vaatii lisää myyntiä tai sitten pitää tarkistaa kulupuolta, Perttula sanoi SK:n haastattelussa.

Kiekkoareena-sivusto taas kertoi tänään, että Rauman Lukko on tiedustellut Salmisen halukkuutta liittyä kettuleiriin. Pelaajan agentti Mika Koivunen kuitenkin kertoi, että Salmista tuskin nähdään Lukko-paidassakaan.

– Kiitin kiinnostuksesta, mutta totesin, että näillä näkymin ”Sakke” ei ole tulossa Raumalle. Jääkiekkomaailmassa asiat tapahtuvat nopeasti, joten totesin, että palataan asiaan, jos tilanne muuttuu, Koivunen kertoi Kiekkoareenan jutussa.

Salminen on pelannut SM-liigassa yhteensä 302 runkosarjan ottelua kovilla tehoilla 93+122=215. Pudotuspeleissä tahti on ollut vielä kovempaa, kun 32 ottelun saldo on 12+13=25.

Myös KHL:ssä Salminen on ollut tehokas: 188 runkosarjapelissä pisteet 44+85=129. Suomen A-maajoukkueessa Salminen on pelannut mm. MM-kisoissa 2013 sekä Sotshin olympialaisissa 2014.