Patrik Laine oli 11 ensimmäisen runkosarjaottelun jälkeen NHL:ssä tilanteessa, jonka kuvittelisi asettavan melkoisia paineita.

Suomalaistähti oli onnistunut maalinteossa vain kolmessa ottelussa, minkä lisäksi meneillään oli neljän ottelun pisteetön putki.

Myös Laineen olemus median edessä antoi ymmärtää, ettei kaikki ole tällä hetkellä hyvin, kun maalitykki antoi itselleen kovaa kritiikkiä.

– Jääkiekko tuntuu todella vaikealta tällä hetkellä. Kaikilla on välillä samanlaisia tuntemuksia. Tästä täytyy vain mennä eteenpäin. Minulla ei ole tällä hetkellä kovin paljoa itseluottamusta. Yritän vain laukoa paljon ja pelata simppelisti. Jos lopetat yrittämisen, et tee maaleja, Laine kommentoi synkästi muun muassa TSN:lle vaikeilla hetkillä.

Kukapa oli uskonut, että näiden kommenttien jälkeen Laine paukutti viidessä ottelussa putkeen maalin, minkä lisäksi edellisen ottelun syöttöpiste kasvatti tehoputken jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Vaikuttaa siltä, että Laine piiskaa itseään tarkoituksella median edessä. Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice on huomannut saman.

– Tuo kaikki ei välttämättä ole käsikirjoitettua, mutta hän asettaa itselleen paineita, koska mielestäni hän nauttii siitä jollain tavalla, Maurice kuvaili NBC:n haastattelussa.

Ehkä tämä viimeistään osoittaa, kuinka rautaiset hermot Laineella on.

– Hän on ankara itselleen. Hän tavallaan fileoi itsensä koko kiekkomaailman edessä. Jollain tapaa se saa hänet puskemaan eteenpäin entistä kovemmin, päävalmentaja linjaa.

Henri Havusela