Patrik Laine myöntää, että rankka kesäharjoittelu painoi vielä NHL-syksyn avauskierroksilla.

Winnipeg Jetsin suomalaistähti kommentoi alkukauttaan NHL:n suomenkielisillä sivuilla blogimuotoisessa tekstissä. 19-vuotias kiekkolupaus käy läpi alkukauden sekä omalta että Jetsin osalta.

Esille nousevat sekä syksyn onnistumiset että vaikeudet. Laine kertoo, että syksy tuotti jopa ennalta odotettuja vaikeuksia.

– Kesätreenit olivat hyvät ja erilaiset kuin aikaisemmin, ja se ehkä näkyi kauden alussa. Tuntui, ettei luistin oikein liikkunut. Tosin mulle sanottiinkin, että ensimmäinen kuukausi tai vähän pidemmänkin aikaa voi olla raskasta, mutta sitten alkaa helpottaa, Laine summaa ja jatkaa:

– Ja juuri näin se meni. Alkuun oli vaikeuksia, mutta nyt jalka alkaa jo liikkua vähän paremmin, ja muutenkin peli kulkee.

Suomalainen ruoski itseään mediassa jopa yllättävän kärkkäästi neljän pisteettömän pelin jälkeen. Nyt suhtautuminen syksyyn on pehmentynyt.

– Pää pysyi kylmänä, sillä ei se ole maailmanloppu, jos neljään peliin ei tee pisteitä. Joukkueella meni hyvin, ja aina pystyy tekemään muita voittavia juttuja kentällä, jos maaleja tai pisteitä ei tule, Laine ynnää.

Nyt peli kulkee. Laine on nakuttanut alkukauden 17 peliin jo yhdeksän maalia. Odotukset ovat tilastojen sijaan pelin parantamisessa.

– Muutaman maalinkin olen pystynyt tekemään, mutta paljon on parantamisen varaa vielä itsellä ja joukkueella. Odotan itseltäni parempaa viisi-viisi-pelaamista, ketjun kanssa on sillä saralla ollut vähän vaikeuksia. Ei ole pystytty tuottamaan oikein hirveästi paikkoja, Laine kiteyttää.

Lähde: NHL:n suomenkieliset sivut