Columbus Blue Jackets tiedotti viime yönä pelatun New York Rangers -ottelun jälkeen, että he lähettävät suomalaisvahti Joonas Korpisalon AHL-seura Cleveland Monstersiin.

Korpisalo avasi luukkua yön Rangers-ottelussa, kun hänen virkaveli Sergei Bobrovski nollasi 36 torjunnallaan newyorkilaisseuran 2-0-voittoon päättyneessä kamppailussa.

Korpisalo on pelannut tällä kaudella neljä peliä NHL:ssä, joissa 23-vuotiaan suomalaisen torjuntaprosentti on vaatimaton 89,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,28.

Blue Jacketsin hovitoimittaja Brian Hedger sanoi Twitterissä, että Korpisalo pelaa lauantaina Monstersin riveissä AHL:ssä yhden ottelun, ja palaa todennäköisesti jo maanantaina takaisin NHL:n puolelle, kun joukkueella on seuraavan kerran peli.

The Athletic Columbus -lehden toimittaja Aaron Porzline uskoo, että Korpisalo saatetaan nähdä jo hyvinkin pian NHL:ssä tolppien välissä.

– Ei hajuakaan vielä kuka on aloittava maalivahti maanantain Buffalo Sabres -ottelussa, mutta en olisi yhtään yllättynyt, jos Korpisalo pelaisi lauantaina AHL:ssä, että hän olisi valmiina aloittamaan maanantain ottelussa, Portzline kertoo.

Blue Jackets lähetti Korpisalon kanssa samalla ovenavauksella puolustaja Gabriel Carlssonin ja hyökkääjä Sonny Milanon AHL:ään.

Maalivahti Matiss Kivlenieks sai muodollisen kutsun AHL:stä NHL:ään, että joukkueella olisi tarpeellinen määrää pelaajia rosterissa.