Aleksi Heponiemi kartutti jälleen pistetiliään, kun Swift Current Broncos kaatoi Calgary Hitmenin voittolaukauskilpailun jälkeen numeroin 2-1.

18-vuotias suomalaistaituri antoi syötön joukkueensa avausosumaan, jonka myötä hän kiipesi yksin pistepörssin kärkipaikalle. Myös Swift Current Broncosilla menee vahvasti, sillä joukkue on tällä hetkellä toisena WHL:n itäisessä konferenssissa.

Heponiemi on pelannut nyt 20 ottelua, joissa hän on viimeistellyt käsittämättömät tehot 16+36=52. Nuorukainen johtaa pistepörssiä yhden pisteen erolla ketjukaveri Tyler Steenbergeniin.

Ennätyksellinen pistetahti

Ilves-kasvatin nykyinen pistetahti on melko ällistyttävä, sillä WHL:n runkosarjassa pelataan 72 kierrosta, joten otteluita on jäljellä vielä 52. Nykyisellä tahdilla nuori suomalaishyökkääjä rikkoo 100 tehopisteen rajan jo alle 40 kierroksen jälkeen.

Vertailukohtana voidaan pitää viime kautta, jolloin Heponiemi saapui WHL:ään. Pienikokoinen hyökkääjä pelasi runkosarjassa kaikki 72 ottelua, joissa hän viimeisteli 86 (28+58) tehopistettä.