Antti Niemestä tuli NHL:n viides maalivahti, joka pelannut saman kauden aikana kolmessa eri seurassa.

Suomalaisvahti kirjoitti erikoista historiaa yön kierroksella, kun vahti torjui ensimmäistä kertaa Montreal Canadiensin riveissä. Seura oli suomalaisella syksyn kolmas: Niemi ehti torjua alkukauden aikana Pittsburgh Penguinsin ja Florida Panthersin riveissä.

Viimeksi yksi torjuja on ehtinyt edustaa kolmea eri seuraa saman kauden aikaan 20 vuotta sitten. Sean Burke ja Kirk McLean pääsivät tutustmaan kiekkokiertolaisen elämään kaudella 1997-98.

Niemen syksy on ollut täynnä tapahtumia. Sekä Panthers että Canadiens nappasivat vahdin NHL:n siirtolistalta. Suomalaisen etuna on edullinen sopimus – 700 000 dollaria tältä kaudelta tienaava konkari on edullinen vaihtoehto loukkaantumisista kärsivälle seuralle.

Canadiensin Carey Price ja Al Montoya ovat tällä hetkellä molemmat sairastuvalla. Kanadalaismediassa onkin spekuloitu jo kieli poskessa siitä, mikä seura nappaa Niemen seuraavaksi riveihinsä.

Joey Kenward

@kenwardskorner
Antti Niemi in MTL becomes just the 5th goalie to be on the list of those who’ve played with 3 different @NHL teams in same season. Here are the others ⬇️⬇️⬇️