Viikko sitten aukesi Sebastian Ahon ketsuppipullo, viime yönä toivottavasti Mikael Granlundin.

Minnesota Wildin suomalaishyökkääjä oli tehnyt kauden 14 ottelussa vain yhden osuman, mutta viime yönä Granlund triplasi kauden maalisaldonsa. Suomalainen oli mukana kaikissa Wildin maaleissa, kun joukkue hävisi kotonaan jatkoajalla New Jersey Devilsille 3–4.

Granlund ja suomalaissentteri Mikko Koivu alustivat Nino Niederreiterin avausmaalin ensimmäisessä erässä, mutta Devils karkasi kolmannen erän alussa jo 3–1-johtoon. Granlund kavensi noin yhdeksän minuuttia ennen loppua ovelalla rannelaukauksella, ja Koivu sai kakkossyötön myös tähän osumaan.

Puolisentoista minuuttia ennen täyttä aikaa nähtiin sitten jotakin, mitä Granlundilta ei ole totuttu kovin usein näkemään. Granlund sai puolustaja Ryan Suterilta syötön b-pisteen takakaarelle ja räväytti suoraan syötöstä sellaisen pommin, että oksat pois!

Jos Granlundin tilalla laukojan paikalla olisi ollut Patrik Laine, kukaan ei olisi ihmetellyt näkemäänsä, mutta nyt moni joutui hieraisemaan silmiään. Mutta kyllä se Granlund oli, ihkaelävänä. Granlundin osuma siis auttoi Wildin jatkoajalle, jolla Devilsin pakki John Moore ratkaisi pelin.

Granlund on nyt kerännyt 15 ottelussa tehot 3+9=12. Koivun saldo 20 ottelussa on 4+8=12.

Granlundin upean tasoitusmaalin näet tästä linkistä. 2-3-kavennusosuma taas näkyy allaolevasta twiitistä.