Aleksi Saarela on päässyt komeaan lentoon AHL-seura Charlotte Checkersissä.

Edellisessä viidessä pelissä neljä maalia tykittäneen suomalaislupauksen alkusyksy oli kuitenkin vaikea. Hyökkääjä ehti viilettää syksystä kuusi peliä kiikaritehoilla.

Alkukauden taustalla oli vamma. Saarela pelasi pitkään puolikuntoisena.

– Pelasin kymmenen peliä käsi murtuneena. Jokainen voi miettiä tai vaikka kokeilla, miten hauskaa ja helppoa se on. En kuitenkaan halunnut olla pelaamatta, Saarela kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Saarelan paljastuksen jälkeen on vaikea ymmärtää AHL-valmentaja Mike Velluccin lausuntoja. Valmentaja kertoi viime kierrosten parantuneiden otteiden taustalla olleen kasvanut työmäärä.

– Aiemmin hän ei tehnyt tarpeeksi töitä, ei kamppaillut eikä luistellut tarpeeksi. Nyt hän voitti kaksinkamppailuja fysiikallaan, ja se on hänen pelissään avainasia, Vellucci analysoi seuran sivuilla.

Hurja pommi kylvää tulosta

Erikoisten sitaattien ohella Pohjois-Amerikassa on ihasteltu Saarelan upeaa vetoa. Komea pommi on melkoinen ase AHL:ään.

Saarela tuntuu pääseen peli peliltä paremmin sisälle farmisarjan rytmiin. Koko kauden osalta suomalainen on nakuttanut 16 peliin tehot 6+2.

– Saarelalla on mahtava laukaus. Kun hän pääsee kahdestaan maalivahtia vastaan, kuten ylivoimamaalissaan, hän tekee maalin yhdeksän kertaa kymmenestä, Vellucci ylistää.

Lähde: SuomiKiekko-sivuston haastattelu