New Jersey Devils on innoissaan uudesta suomalaisvahvistus Sami Vatasesta.

NHL-seura sai pakistoonsa mieluisan vahvistuksen, kun se nappasi suomalaistaiturin Anaheim Ducksita osana isompaa pelaajakauppaa.

Toiseen suuntaan matkasivat hyökkääjät Adam Henrique ja Joseph Blandisi. Tämän ohella Ducks sai kolmannen kierroksen varauksen ensi kesäksi.

– Samin hankinta tuo meille oikealta ampuvan kärkinelikkoon kuuluvan puolustajan, joka pystyy pelaamaan kaikkia tilanteita, Devilsin GM Ray Shero hehkuttaa seuran tiedotteessa.

Vatanen oli alkusyksystä sivussa vamman takia. Paluu kaukaloihin on ollut pirteä: suomalainen ehti pelata Ducksin matkassa 15 peliä tehoin 1+4. Vatasesta odotetaan paljon tuleville vuosille Devils-paidassa, hänen sopimuksensa kattaa kevääseen 2020 asti.

Vaikka Vatasta on huhuttu jo kesällä muihin NHL-seuroihin, oli tuore kauppa monen tahon mukaan yllätys. Shero kertoo halunneensa juuri suomalaisen joukkueeseensa.

– Hän tuo jatkuvuutta pakistoomme. Kun hankkii Vatasen tasoisen pelaajan, joutuu antamaan takaisin väkisinkin loistavia pelaajia toiseen suuntaan. Tämä oli tilanne Adamin ja Joen kohdalla, Devils-pomo kiteyttää.