HELSINKI. Jokereiden Marko Anttila viihtyy hyvin Ilja Kovaltshukin kanssa painiessa.

Kaksikko on ottanut yhteen jo useaan otteeseen Jokereiden ja SKA Pietarin välisissä otteluissa. Tuorein kohtaaminen nähtiin lauantaina, kun Anttila sai venäläistähden raivon partaalle.

Kaksikko ehti jutella pitkään. Anttilan mukaan keskustelut jatkoivat viime peleistä tuttua kaava.

– Mentiin vähän kylkikylkeä. Ja sitten painittiin. Ihan normaalia meidän toimintaa – molemmat yrittävät pelata kovaa, Anttila virnisti pelin jälkeen.

– Se oli perus soopaa. Hän kysyi, kuka oikein olen. Ja mää kysyin, että miten pää kestää. Tällainen keskustelu toimii hyvin meillä.

Anttilalla riitti vauhtia pelissä. Hyökkääjä löysi itsensä myös vastustajan taklauksen jälkeen SKA:n vaihtoaitiosta. Lyhyt visiitti piristi.

– Heitin kiekon päätyyn ja olinkin jo vaihtoaitiossa. He eivät hirveästi tykänneet, että kävin siellä. Mutta se ei mua haittaa, Anttila naureskeli.

Alku mysteeri

Jokereiden lauantai-ilta päättyi pettymykseen, kun SKA nappasi pisteet mukaansa lukemin 4-3. Ennätysyleisö näki vaihtelevan pelin: Jokerit jäätyi pahasti ottelun alussa, mutta paransi otteitaan pitkin kamppailua.

Anttila harmitteli ottelun alkua. Hyökkääjäjärkäle ihmetteli, mistä vaisuus johtui.

– Se jäi täysin mysteeriksi. Fiilis kopissa oli todella innostunut – se jäi vain ihan piippuun. Vähän katseltiin, mitä vastustaja puuhaa, Anttila harmitteli.

– Tämä oli upea tapahtuma. Kaikki puitteet olivat loistavat. Sen takia on harmi, ettei saatu kaivettua voittoa pelistä. Kaikki saumat siihen oli.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo