Jääkiekkoilija Leo Komarovin upea tarina NHL-huippupelaajaksi on päätynyt kolmiosaiseksi dokumenttielokuvaksi.

Maanantaina julkaistiin ”Leksan” tarinan ensimmäinen osa. Yhteismitaltaan vajaan tunnin mittainen trilogia on vahvasti suomalaisen näköinen.

Komarov ei ole koskaan pitänyt suurta meteliä itsestään ja saavutuksistaan, ja leffassakin turinoi perisuomalaisen nöyrä jääkiekkoammattilainen.

– Alkuun NordicBetin idea [elokuvasta] kieltämättä kuulosti vähän erikoiselta. Mutta ihan hieno siitä tuli, kun sai olla oma itsensä, Komarov myhäilee.

Dokumenttia kuvattiin viime kesänä Komarovin entisillä kotikulmilla Uudessakaarlepyyssä, nykyisessä ”kesäkodissa” Espoossa sekä Wimbledonin tennisturnauksessa.

Sympaattista arkistokuvamateriaalia ovat kotivideopätkät, joissa polvenkorkuinen Komarov painelee menemään ulkojäillä. Tuoreissa kuvauksissa Komarov esittelee lapsuuden kotikaupunkiaan, ”jossa kaikki tuntevat toisensa, eikä mun tarvitse esittää kenellekään mitään”. Lapsuuden koulut, pulkkamäet ja futiskentät käydään läpi.

Heiveröisestä pikkupojasta kasvoi 18-vuotiaana SM-liigapelaaja Ässiin ja viisi vuotta myöhemmin Leijona-taistelija A-maajoukkueeseen. Keväällä 2011 Komarov juhli maailmanmestaruutta, 2012 KHL:n mestaruutta ja samana syksynä edessä oli ensimmäinen NHL-peli, Montreal vieraissa.

– Mun suuri unelma oli päästä pelaamaan yksi peli NHL:ssä. Ei sitä pysty kuvailemaan miten siistiä se on, Komarov toteaa elokuvassa.

Dokumentin ensimmäinen osa on julki. Sen voi katsoa ilmaiseksi NordicBetin sivuilta. Katso dokumentti tästä.