HELSINKI. Leijonissa nähdään Moskovan EHT-turnauksessa kiinnostava palaaja, kun kokenut Lauri Korpikoski pukee maajoukkuepaidan päälleen pienen tauon jälkeen.

Suomalaiskonkari ehti olla alkusyksyn pelaamatta – nyt huippuhyökkääjä on aloittanut uraansa uudelleen Zurichin riveissä.

Leijonakuninkaat Lauri Marjamäki (päävalmentaja) ja Jere Lehtinen (joukkueen GM) ovat seuranneet turkulaisen paluuta Eurooppaan mielissään. Kaksikko odottaa NHL-konkarilta paljon myös Leijonissa.

Valmennus kaavailee hyökkääjälle tuttua paikkaa laidalta.

– Hän on tuloillaan. Hän on pelannut sentterinä Zurichissa. Mutta nyt hän on päässyt pelaamaan myös laidassa, joka on hänelle se ominaisin paikka, Marjamäki summaa.

Vaikka NLA:n pelejä ei näytetä Suomessa televisiosta, on maajoukkuevalmennus hyvin kärryillä Korpikosken nykyvireestä. Hyökkääjä on iskenyt 10 peliin tehot 1+4. Pisteiden ohella kiekkokonkari parantaa ilta illalta.

– Hänen kokemuksensa ja kokonaisvaltainen pelaamisensa on kovaa tasoa. Luisteluvoimaa ja vahvaa pelaamista – sitä häneltä odotetaan, Marjamäki ynnää.

Katso koko Leijonien tuore joukkue TÄSTÄ.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo