Siinä missä Eeli Tolvanen, Miro Heiskanen ja Janne Kuokkanen ovat Nuorten Leijonien puhutuimpia nimiä, kuuluu myös Aleksi Heponiemi koko MM-turnauksen mielenkiintoisimpiin pelaajiin.

Florida Panthersin viime kesän kakkoskierroksen varaus on herättänyt paljon puhetta olemalla kanadalaisen juniorisarjan WHL:n pistepörssin kärkinimi. Heponiemellä on kasassa 27 ottelussa 66 tehopistettä.

Kisoihin hän lähtee tulikuumassa vireessä, sillä 18-vuotias hyökkääjä on parhaillaan seurajoukkueessaan Swift Current Broncosissa 19 ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on tehnyt huimat tehot 14+33.

Jos taso pysyy kansainvälisissä peleissä, on kiekollisesti äärimmäisen taitavalla sentterillä kaikki avaimet taistella kisojen pistepörssin kärkisijoista.

WHL:ää seurataan Suomessa erittäin vähän, joten Heponiemen otteet kaukalossa tulevat olemaan erittäin mielenkiintoista seurattavaa suomalaiselle kiekkoyleisölle.

Leiriryhmän julkaisutilaisuudessa Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas korosti joukkueen kokoamisessa roolien merkitystä.

On helppo ennustaa, että tehopisteistä elävä Heponiemi tullaan istuttamaan kisoissa Suomen kärkiketjuihin.

Mikä olisikaan mehukkaampi yhtälö kuin maalitykki Tolvanen ja pelinrakentaja Heponiemi samassa ketjussa?

Henri Havusela