HELSINKI. Leijonien Moskovan EHT-turnauksen kiinnostavin debytantti on Kärpissä alkukaudesta loistanut Mikael Ruohomaa.

Taitava hyökkääjä on johtanut pitkin syksyä Kärppien tulikuumaa ykkösketjua. Ruohomaa on iskenyt siinä ohessa 28 peliin komeat tehot 9+15=24.

Leijonien GM Jere Lehtinen kertoo keskushyökkääjän pyörineen pitkin kautta maajoukkuejohdon mielessä. Nyt otteet palkittiin kutsulla Leijoniin.

– Hän on pelannut läpi kauden hyvin. Sekin on tärkeää, että hänen koko joukkue on pärjännyt pitkin kautta – Ruohomaa on pystynyt johtamaan sitä, Lehtinen ynnää Leijonat.comille.

Erilainen polku

Kärpät-taiturin tie huipulle on inspiroiva. 29-vuotias hyökkääjä on ponnistanut kohti Liigaa kakkosdivarista asti. FoPS-kasvatti kiekkoili vielä 2008 Salo HT:n riveissä divarissa.

– Jos miettii Ruohomaan tietä maajoukkueeseen, se on aika erilainen. On hienoa, että polkuja on niin erilaisia. Hän on hyvä esimerkki kaikille pelaajille, Lehtinen kehuu.

Jotkut pelaajat nousevat Leijonien nuorisomaajoukkueiden kautta. Toiset hieman mutkaisempaa polkua. Lehtinen näkee, että tämä on suomalaisen kiekon vahvuus.

Ruohomaalta ja muilta tulokkailta odotetaan heti kovia näyttöjä. Lehtinen uskoo Leijonien hyötyvän ensikertalaiset panoksesta heti paljon.

– Se on hyvä energialähde. Jokaisella pelaajalla on omat vahvuutensa – niitä odotetaan myös Leijonissa, kiekkopomo kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo