HELSINKI. Nuorten Leijonien MM-leiriryhmä on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri maailmaa.

Suomi saa tuleviin nuorten MM-kisoihin poikkeuksellisen kovan nipun. Kuvaavaa on, että joukkueessa on peräti seitsemän NHL:n ykköskierroksen varausta.

Yksi tilanteesta kärsivä pelaaja on 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi, joka on tehnyt hurjaa jälkeä SM-liigassa. Moni hieraisi silmiään, kun kuuli, ettei nuorukainen mahdu mukaan joukkueeseen.

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas kommentoi rauhallisesti ratkaisua. Valmentaja muistuttaa, että rannalle jäi monta todella kovaa kiekkolupausta.

– En ota kantaa yksittäisiin pelaajiin. Roolitus on tärkeää, kun haetaan parasta mahdollista joukkuetta. Ryhmään pitää löytyä tiettyihin rooleihin tietty määrä pelaajia ja toisenlaiseen rooliin tietty määrä kavereita, Ahokas summasi maanantaina Leijonien medialounaalla.

Kotkaniemi on ehtinyt pelata SM-liigassa alkukaudesta 29 peliä kovin tehoin 6+8=14. Pirteät otteet ovat nostaneet hyökkääjän jo ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kiinnostavimpien pelaajien joukkoon.

Ahokas muistuttaa, että kilpailu pelipaikoista on kovaa. Hyvällä vireellä on silti iso merkitys – sitä katsotaan roolitusten jälkeen paljon.

Tämä on niiden summaa. Molemmat vaikuttavat. Jos puhutaan kärkiketjujen ja ylivoimien pelaajista, niihin löytyy tällä hetkellä paljon kovan luokan pelaajia. Tähän tullaan aina, kun kootaan joukkuetta.

Suomi saa kisoihin yhden tärkeän NHL-avun. Nuorten Leijonien tuore joukkue löytyy kokonaisuutena TÄSTÄ.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo