HELSINKI. Leijonissa nähdään Moskovan EHT-turnauksessa kiinnostava palaaja, kun Karri Rämö pukee jälleen maajoukkuepaitansa ylleen.

Huippuvahdin viime vuodet ovat olleet raskaita erilaisten vammojen takia. Nyt Rämö on päässyt vihdoin pelikuntoon – sen myötä suomalainen on noussut loppusyksystä Jokereiden kantavaksi voimaksi.

Pirteät otteet palkittiin myös kutsulla maajoukkueeseen. Leijonien GM Jere Lehtinen odottaa vahdilta paljon.

– Jos miettii Karria, hän pelasi NHL:ssä hyvällä tasolla. Nyt vain loukkaantumiset ovat olleet vuoden aikana riesana. Täytyy muistaa, että hän oli NHL-tason maalivahti, Lehtinen ynnää Leijonat.comille.

Rämö palasi kesken viime kauden Eurooppaan. Loppukausi meni Pelicansissa, nyt torjuja on saanut jälleen uransa nousuun Jokereissa.

Viime pelit ovat todistaneet, että Rämö pystyy jatkossakin torjumaan kovalla tasolla. Mikäli vain paikat pysyvät ehjänä.

– Vammat on tehneet hänen tiestään kivikkoisen. Sen takia on hieno nähdä hänet jälleen terveenä. Näkee, että hän pelaa Euroopan kovimmassa sarjassa tuolla tasolla, joten taidot eivät ole ainakaan hävinneet minnekään, Lehtinen kiteyttää.

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo