Hyökkääjä Jussi Jokisella on meneillään melko värikäs kausi NHL:ssä.

Kokenut suomalaishyökkääjä kaupattiin ennen kauden alkua Edmonton Oilersin riveihin, jossa kaikki ei mennyt kuitenkaan suunnitelmien mukaisesti. Kanadalaisseura päätti luopua Jokisesta vain 14 ottelun jälkeen, ja mies kaupattiin vaihtokaupassa Los Angeles Kingsin riveihin.

Seurasiirto ei tuottanut suomalaishyökkäälle omien sanojensa mukaan ongelmia, sillä muu perhekin jäi asumaan Floridaan jo ennen Oilers-siirtoa. Yksi hämmentävä asia seurasiirrossa kuitenkin oli, sillä Jokinen ei tuntenut entuudestaan ketään Kingsistä.

– En (tuntenut). Aika outo tilanne, kun olen kuitenkin pelannut aika pitkään ja monessa joukkueessa. En ole pelannut kenenkään näiden kavereiden kanssa samassa joukkueessa aikaisemmin. Anze Kopitarin kanssa pelasin samassa NHL:n Youngs Stars -joukkueessa (kaudella 2006-07) ja on siitä lähtien aina juteltu tavattaessa, Jokinen kertoi NHL.comin/fi:n haastattelussa.

Kokenut suomalaishyökkääjä on ehtinyt esiintymään Kingsin hyökkäyksessä 11 ottelussa, joissa hän on viimeistellyt tehot 1+2.

Lähde: NHL.com/fi